2017. június 22., csütörtök

Előadásom Beledben

2017.06.22-én a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak meghívására, sikeresen lezajlott az "Ízelítő a Rábaköz sokszínűségéből" című előadásom a központ által szervezett nyári tábor résztvevői előtt.
A napokban tartó kánikula ellenére a délelőtti órákban megtartott fényképes bemutató hallgatói lelkesen fogadták a környékünkön élő növény és állatfajairól szóló beszámolómat. Bár megjegyzem, talán a nyár sokszínűsége egy kicsit háttérbe szorította a növényeket az állatokkal szemben.



Meglepő módon a lepkék látványa kevésbé váltott ki hangos tetszésnyilvánítást, ennek ellenére a bogarak, sáskák, emlősök és hüllők valamint a kétéltűek képei hangos párbeszédeket, élménybeszámolókat indítottak el. Valakinek mindig volt egy-egy érdekes története, személyes tapasztalata, amit hozzá tudott fűzni az éppen látott képhez. Ennek is volt köszönhető, hogy az bemutató vége felé már sokkal közvetlenebb volt az előadásom hangvétele.



Ahogy Szilban is voltak érdeklődőbbek, úgy a táborozók között is voltak az élővilágra nyitottabb gyerekek, akik a rövid szünetben élménybeszámolókat tartottak, vagy éppen "mit ad Isten" pont ízeltlábúakról szóló könyvvel tértek vissza, hogy megmutassák a benne szereplő pókokat, skorpiókat, bogarakat stb. 
Az efféle váratlan, kedves helyzetek jelzik, hogy jól érezték magukat az előadás alatt.
Míg Szilban a jakabfű lepke volt a gyerekek kedvence, itt Beleden nem volt olyan állatfaj, ami különösebben kitüntetett figyelmet kapott volna, hiszen, ami tetszett nekik, ahhoz azonnal volt hozzáfűznivalójuk. Talán a sün, lábatlan gyík-sikló és az őzgida képe volt az, amihez a legtöbb hozzászólás, élmény kapcsolódott.
Végül köszönet a Központ dolgozóinak (Ujj Cecíliának és Farkasné Horváth Gertrúdnak), amiért felkértek az előadás megtartására. Ismét egy élménnyel lettem gazdagabb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ez történt 2021-ben

Rövid összefoglaló 2021. évben tapasztalt természeti csodáiról. Újra előkerültek a zöld varangyok. Ami azért is lényeges, mert az év kétéltű...